teisipäev, 2. veebruar 2010

Järvamaal hakatakse valima aasta ema

Eelmise nädala teisipäeval kohtusin Naiskodukaitse Järva ringkonna juhatuse liikmetega. Kohtumise eesmärgiks oli läbi arutada konkursi  "Järvamaa aasta ema" statuut. Mul on äärmiselt hea meel, et meie naiskodukaitse liikmed sellise ettepaneku tegid. Järvamaal on väga palju tublisid emasid, kellest eeskuju võtta ja kellelt õppida. Paljudes maakondades on taolist ettevõtmist aastaid juba tehtud. Leppisime kokku, et vabariigi aastapäeval kuulutame konkursi välja ning järgmisel kokkusaamisel arutame juba tiitli väljaandmisega seotud tegevusi.

Kolmapäeval kohtusin SA Põhja-Eesti Turism juhatuse esimehe Varri Väliga. Sihtasutus on asutatud viie Põhja-Eesti maakonna omavalitsusliitude poolt ja selle rahastamisel on osalenud ka maavalitsused. Rahalist toetust ootab sihtasutus ka tänavu. Paraku on selle otsuse tegemine seekord raskem, sest 2009. aasta tegevuskava jäi täitmata ja organisatsiooni tegevusega ei olda rahul. Käesolevaks aastaks kavandatud turundusprojekt ei ole veel sihtasutuse nõukogu poolt heakskiitu saanud. Tegin ettepanku, et peale nõukogu koosolekut kohtub Varri Väli viie Põhja-Eesti maavanemaga. Arvestades nõukogu seisukohaga ja maavanemate arutelu tulemusega, teeme otsuse organisatsiooni rahastamise osas.   

Neljapäeval toimunud SA Koeru Hooldekeskuse nõukogu koosolekul arutasime juba konkreetsemalt hooldekeskuse remondi jätkamist. Otsustasime, et maavanem taotleb luba laenu võtmiseks Vabariigi Valitsuselt. Seoses uue riigivara seadusega peab maavanem asutajaõiguste teostamise sihtasutuses kolme kuu jooksul Siseministeeriumile üle andma. Siseministeerium ei ole veel otsustanud, mida hooldekeskusega tehakse. Võimalusi on mitmeid. Otsustasime, et tegutseme praegu selle nimel, et keskus võimalikult kiiresti lõplikult renoveerida. Selle tulemusel paranevad oluliselt hooldekeskuse klientide elu- ja olmetingimused.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar