teisipäev, 26. jaanuar 2010

Oli ilusa lõpuga nädal


Nii võib öelda küll, sest reedel toimunud konkursi „Järvamaa aasta tegu“ autasude üleandmine Türi renoveeritud Kultuurimajas oli tõepoolest ilus ja pidulik. Segakoor Suisapäisa esines küll vähendatud koosseisus, aga siiski heal tasemel ning ootusärevust jagus. Selgus, et Järvamaa aasta teoks hääletasid järvakad Paide spordihalli. Ise oleks oodanud võitu Ants Oidekivile või siis koguteose Järvamaa tegijatele. Ehk tasuks mõelda sellele, et inimesed konkureeriks sellel konkursil tulevikus eraldi kategoorias. Tegelikult aga väärivad kiitust kõik konkursi nominendiks saanud teod. Järvamaale oli eelmine aasta paljude heade tegude aasta.















Nädal algas aga töiselt. Teisipäevane kohtumine Maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkkoga kinnitas seni teadaolevat informatsiooni ühistranspordi korraldamise muutmise kavadest. Maanteeamet on võtnud sihiks, et ühistransporti hakatakse korraldama regionaalselt juba 1. jaanuarist 2011. Teatavasti kuulub Järvamaa Ida regiooni. Maanteeamet moodustab ümberkorralduste ettevalmistamiseks regionaalsed töögrupid. Ida regiooni töögruppi hakkavad kuuluma muidugi ka Järvamaa esindajad. Meile lubati, et Järvamaa Ühistranspordi Keskuse kümneaastase töökogemuse parimad kogemused võetakse ümberkorralduste tegemisel kindlasti arvesse. Mis aga puutub ümberkorralduste tähtaega, siis reaalsem oleks uue ühistranspordi korralduse rakendamine 1.jaanuarist 2012, sest ümberkorraldused vajavad ka seadusandlusesse muudatuste sisseviimist.

Neljapäevasel kohtumisel Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehe Veljo Tammikuga arutasime muu hulgas Vabariigi aastapäeva tähistamist. Täna võin öelda, et tähistame seda suure pidulikkusega, nagu Järvamaal tavaks. 23. veebruaril Paide Kultuurikeskuses toimuval kontsert-aktusel esinevad meie oma kollektiivid – Järvamaa poistekoor, Järvamaa tütarlastekoor jt. Täpsemalt saame sellest rääkida nädala pärast, kui kava on lõplikult koos.


Reede ennelõunal olime Järvamaale kutsunud Riigikogu Järva-ja Viljandimaa saadikurühma liikmed. Türi kolledžis toimunud kohtumisel käsitlesime maakonna jaoks olulisi probleeme nagu omavalitsuste tulubaas, koostöö, haldusreform, tööhõive ja koolivõrgu tulevik. Riigikogu liikmed said ülevaate Türi kolledži ja Järvamaa Kogukonnafondi tegevusest. Tore oli see, et tekkis asjalik diskussioon. Leppisime Riigikogu liikmetega kokku, et hakkame ette valmistama Järvamaa kuud Riigikogus, mis peaks toimuma käesoleva aasta aprillis või mais. Kohtumisel osalesid Peep Aru, Tõnis Kõiv, Jaanus Marrandi, Sven Mikser ja Kaia Iva. Tänan neid selle eest veel-kord. Riigikogu liikmetel oli võimalus osaleda konkursi Järvamaa aasta tegu auhindade üleandmisel Türi Kultuurimajas.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar