esmaspäev, 11. jaanuar 2010

Eelmine nädal oli nii töine kui pidupäevane


Uus tööaasta algas igati töiselt sest regionaalminister kinnitas maavalitsuse eelarve, mis on 13 % protsenti väiksem kui 2009. aastal . Vähendatud eelarvega toimetulemiseks tegime mitmed otsused juba eelmise aasta lõpus. See tähendas koondamisi ning aasta algusest andsime veel suure osa maavalitsuse majast rendile. See aga omakorda tähendas seda, et praktiliselt kõik maavalitsuse inimesed kolisid. Nüüdseks töötavad enamus ametnikke maja II ja III korrusel. Täpsemat informatsiooni saab meie infolauast.

Esmaspäeval õnnitlesime Järva Teatajat sünnipäeva puhul. Rõõm oli kuulda, et lehel läheb juba veidi paremini. Ehk on see ka üks märk, et majanduses hakkavad asjad paranema. Nii igatahes arvas peatoimetaja.
Kolmapäeval toimus maavalitsuses seminar „Andekas laps koolis“. Andekast lapsest ja tema vajadustest räägitakse üldiselt harva. Siiski vajavad ka nemad erilist tähelepanu. Rõõmustas rohkearvuline osavõtt seminarist. Etteruttavalt tahan öelda, et oleme maavalitsuses arutanud andeka gümnaasiumiõpilase preemia asutamist. Loodan, et see meil õnnestub.

Reedel õnnitlesin Järvamaa kultuuri-, spordi- ja noorsoopreemiate laureaate. Oisus toimunud üritus oli hästi korraldatud, südamlik ja ilus. Tore on see, et oleme juba aastaid osanud oma tublimaid tunnustada. Loodetavasti on ka see üks motivaator selleks, et ikka leidub tublisid eestvedajaid ja kaasalööjaid, et Järvamaa elu edeneks igas valdkonnas. Aasta algas inimeste tunnustamisega. Loodan, et oskame seda teha ka edaspidi. Häid ja tublisid tegusid sünnib ju peaaegu iga päev. Tunnustame siis nende tegijaid kasvõi õlalepatsutamisega või hea sõnaga. Täna tahan näiteks kiita Kaitseliidu Järva Maleva võistkonda, kes raskel Utria dessandi võistlusel saavutas teise koha. Tublid mehed! Just täna tuletasin meelde Naiskodukaitse Järva ringkonna taasloomise aastapäeval naiskodukaitsjate poolt tehtud ettepanekut valida ja tunnustada sel aastal esmakordselt Järvamaa aasta ema. Koostöös me seda kindlasti suudame!

Reedel oli veel üks oluline sündmus – Järvamaa Omavalitsuste Liit sai lõpuks esimehe. Tore oli see, et Paide vallavanemat Veljo Tammikut toetasid juhatuse esimehena peaaegu kõik JOL-i üldkoosoleku liikmed. See on talle heaks aluseks omavalitsuste koostööle uue aluse rajamisel.


Nädal lõppes Sõrandus, kus õnnistati sisse uue siseviimistluse saanud külamaja. Terve küla oli koos ja särasilmsed inimesed olid täis hakkamist külaelu veelgi huvitavamaks muuta. Koigis avati hiljuti renoveeritud mõisahoone, nüüd siis Sõrandu külamaja ja ees seisab veel Prandi külamaja avamine. Kiitus tegijatele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar