kolmapäev, 23. mai 2012

Külamajad kinnitavad ühtekuuluvustunnet




22.mail Roosna-Allikule sisse sõites tuli kiirust maha võtta ja manööverdada tee-ehitusmasinate vahel – alanud on teeremont. Kui tavaliikleja  hakkab sellist olukorda sageli kiruma, siis Roosna-Alliku vallavanem Peeter Saldre oli selle üle silmnähtavalt rõõmus, sest  lisaks remonditud teele saavad Roosna-Alliku elanikud enda kasutusse üle kahe kilomeetri kergliiklusteed. See loob senisest paremad tingimused turvaliseks liiklemiseks ja samuti võimalused tervisespordiga tegelemiseks.

Valla külaskäigu eesmärgiks oli seekord üle vaadata valda rajatud külamajad ja tutvuda nende võimalustega. Nii palju külamaju, kui Roosna-Alliku vallas, ei ole ju üheski Järvamaa omavalitsuses viimasel ajal rajatud. Käisime koos vallavanemaga Oeti, Valasti ja Kaaruka külamajades ja Viisu Rahvamajas, mis kõik on valminud või uuenenud viimastel aastatel. Külamajades loodud võimalused on muljetavaldavad. Külaelanikud on nende rajamisel teinud head tööd ning külamajad on ühtekuuluvustunde  jaoks väga olulised nii praegustele kui ka endistele külaelanikele. Valla külades loodud võimalusi ei kasuta ainult kohalikud vaid neid pakutakse lahkelt kõigile soovijatele. Nõupidamiste, koolituste, tähtpäevade tähistamiseks jms korraldamiseks on külamajades head tingimused.

Külaskäigul jäi silma see, et vallas tegeletakse  sihikindlalt heakorraga. Selle tunnistuseks on 2010. aastal Vabariigi Presidendilt saadud heakorrastatuima omavalitsuse tiitel. Järjepidev töö selles valdkonnas jätkub, seda võisin mitmel pool näha. Nii on suvehooajaks saamas viimast lihvi Roosna-Alliku tehisjärve äärne puhkeala, Roosna-Alliku lasteaias valmib kohe-kohe uus mänguväljak ja Viisus püüab pilku valmimisjärgus veesilm. Viisu park koos kõlakoja ja laste mänguväljakuga võib aga olla eeskujuks kõigile.

Aitäh vastuvõtjatele!

Roosna-Allikut on sel aastal põhjust külastada paljudel. 23. juunil toimub seal Võidupüha tähistamiseks korraldatav Järvamaa Maakaitsepäev ja Roosna-Alliku mõis osaleb ka sel aastal külastusmängus „Unustatud mõisad“. Selle raames on mõis avatud 16.juunil, 1.juulil, 19. juulil ning 3.-4. augustil.






















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar