reede, 17. juuni 2011

Näitus Tallinna-Tartu maante ajaloost "186" on avatud

Tervitus näituse avamisel

Tallinna-Tartu maantee on pikk 186 kilomeetrit, millest 55,5 km läbib Järvamaad. See on ligikaudu kolmandik. Seega on see tee meie jaoks väga oluline. Asume ju siin keskel ja tee tagab meile kindla ühenduse nii  võimu- ja ka vaimupealinnaga. Kindel ühendus, kuid kahjuks mitte turvaline. Seetõttu ootame väga neljarealise tee valmimist, mis annab meile suurema turvatunde, samas ka ajalise võidu. Seega saame hommikul pereliiget tööle saates olla kindlad, et õhtul ta taas oma koju jõuab.
Eelmisel aastal valminud Mäo liiklussõlm on oluline objekt liiklusohutusse seisukohalt ja küllap saavad autojuhid seal sõitmise lõpuks ka selgeks. Samas aitab see kiiremini Järvamaalt läbi sõita. Sellepärast on oluline, et inimestel oleks rohkem põhjust Mäos kiirteelt alla keerata. Tänane näituse avamine  on üks selline põhjus.
Ma ei väsi kordamast, et Mäos peatuse tegemiseks on veel mitmeid põhjuseid. Sämmi grill näiteks. Ja kui teie hulgas on inimesi, kes teab kedagi, kellel on häid mõtteid ning kavas investeerida, siis parim koht selleks on Mäo. Seda just tänu asukohale Tallinna-Tartu maantee keskel.
Tänane näitus annab kinnitust, et hea maanteeühendus aitas järvakaid juba kauges minevikus paremini oma elu korraldada ja kaupa turule vedada. Ja aitab ka tulevikus.
Tänan  Eesti maanteemuuseumi selle eest, et Tallinn-Tartu maantee  ajaloonäitus 186 avamine saab teoks just Mäos, Eestimaa südames.  







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar