reede, 25. veebruar 2011

Tervitus Vabariigi aastapäeva tähistamisel Müüsleris

Austatud Eesti Vabariigi 93. sünnipäeva tähistamisele täna siia, Müüslerisse kogunenud inimesed. Õnnitlen teid meie riigi sünnipäeva puhul ja tänan, et olete tulnud avaldama austust inimestele, kes meie riigi lõid ja seda Vabadussõjas kaitsesid.

Alanud aasta on Eesti jaoks eriline mitmes mõttes. Euroaja algus on meisse süstinud uut lootust majandusolukorra paranemise suhtes. Saame jälle vaadata tulevikku optimistlikumalt ja suurema kindlusega. Rohkem on meil aga ka põhjust vaadata tagasi. Möödub ju tänavu kakskümmend aastat taasiseseisvumisest, hetkest, kui me saime taas alustada oma riigi ülesehitamist,   mis sündis möödunud sajandi alguses Vabadussõjas, võitluste, katsumuste ja visa töö hinnaga. Täna, uue sajandi esimese kümnendi lõppedes, võime tõdeda, et Eesti rahvas on oma riiki taastades teinud samuti tublit tööd ja on oma visadusega  palju saavutanud. Võime siinkohal uhkustundega nimetad Eesti kuulumist NATO-sse ja Euroopa Liitu. Aga samasuguse austusega võime nimetada paljude Eesti inimeste visa ja sihikindla töö tulemusi, mille läbi meie riik on muutunud kaunimaks ja tugevamaks.  Näiteid sellest ei pea kaugelt otsima. Siinsamas Müüsleris on Helena Siiroja üles ehitanud kilplaste teemapargi ja jätkab selle arendamist. Andres Laukse aga on alustanud Vabadussõja teemapargi rajamist. Eesti kasvab ja areneb just tublide kodanike tubli töö tulemusena.
Vabariigi aastapäeval on kohane meelde tuletada Eesti Vabariigi iseseisvusmanifestis öeldut: „Eesti ! Sa seisad lootusrikka tuleviku lävel, kus sa vabalt ja iseseisvalt oma saatust võid määrata ja juhtida! Asu ehitama oma kodu, kus kord ja õigus valitseks, et olla vääriliseks liikmeks kultuurrahvaste peres! Kõik kodumaa pojad ja tütred, ühinegem kui üks mees kodumaa ehitamise pühas töös! Meie esivanemate higi ja veri, mis selle maa eest valatud, nõuab seda, meie järeltulevad põlved kohustavad meid selleks.
Täna võime seda korrata, sest oma riigi ülesehitustöö ei lõppe kunagi.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar