reede, 11. juuni 2010

Ettevõtmisterikas Südamaa

Maikuu viimasel nädalavahetusel toimus meie traditsiooniline laulu-ja tantsupidu, mis sellel korral kandis pealkirja „Järvamaa oma lugu“. Türi laulukaare all laulis, tantsis, võimles või mängis pilli üle 2000 järvaka, lasteaialastest kuni eakateni.. Eriti positiivne oli peo juures see, et üle poole esitatust oli meie oma maakonna autorite looming. Kava oli humoorikalt seostatud Tiia Tamme poolt, kes ekstra selleks peoks mõtles välja legende ja loralugusid. Soovin, et tegijate jaks ei raugeks. Suur tänu korraldajatele, autoritele ja esinejatele, kes suutsid järjekordselt tõestada, et Järvamaa on tõeline Eesti südamaa.



Lipupäeval, 4.juunil seadsid pisikesed Kareda valla mudilased ja kooliõpilased õpetajate eestvedamisel sammud Järva-Peetri kirikaeda. Armas oli neid näha sisenemas, kõigil peos meie oma riigi lipp. Koos Kareda valla rahvaga heiskasime lipu Eesti Üliõpilaste Seltsi esimese lipuhoidja Christoph Wilhelm Beermanni auks rajatud lipuväljakul ja meenutasime lipu saamislugu ning asetasime nii tema kui kõigi teiste vabadusvõitlejate mälestuseks lillekorvid.
Pärast pidulikku lipuheiskamist rääkisime vallajuhtidega veel ka Võidupüha tähistamiseks korraldatavast Maakaitsepäevast, mis toimub sel aastal Peetris.

Traditsiooniliseks on kujunenud Imavere Piimandusmuuseumis toimuvad Piimapäevad. Sellel korral toimus see 5. juunil. Päev oli korraldajate poolt suurepäraselt ette valmistatud ja täidetud sisuka programmiga. Päeval jätkus tegevust kõigile külastajatele, nii väikestele kui ka suurtele. Oma oskusi said näidata kutsehariduskoolide õpilased, kes pidid kohupiimast valmistama erinevaid toite. Külalistel oli võimalus neid hiljem maitsta ja oma hinnang anda. Ise sain osaleda või valmistamisest. Koos Kaia Ivaga väntasime võimasinat kuni koor kokku hakkas ja välja tuli tõepoolest väga rammus ja maitsev või. Meelelahutust pakkusid nii kohalikud kui ka Järvamaa teistest paikadest taidlejad. Kahtlemata oleks soovinud, et nii toredast päevast oleks võinud osa saada veel rohkem inimesi, kuid paljud piirkonnad korraldasid samal ajal suuri ettevõtmisi. Nii näiteks said Türil kokku segakoorid üle vabariigi ja mulgid pidasid oma esimest laulu- ja tantsupidu.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar