neljapäev, 22. aprill 2010

Päinurme Internaatkool saab uue maja

Riigi rahanduse olukorra paranemisel alustab Riigi Kinnisvara AS esimese riigikoolina Päinurme Internaatkooli uue hoone rajamist ja pildil olev praegune koolihoone lammutatakse. Niisugune oli 21. aprillil kooli külastanud haridus-ja teadusminister Tõnis Lukase sõnum kooli juhtkonnale ja õpetajatele. Kuna see otsus on tehtud, siis ei pühendatud palju aega vana koolihoone tutvustamisele ning minister uudistas kõigepealt kooli õpilaskodu, mida samuti juba lähiajal ootab ees renoveerimine. Maja saab uue katuse, aknad ja soojustuse.
Päinurme kooli uuendamine on maakonna jaoks väga oluline. Lapsi, kes vajavad seal pakutaval tasemel õpet, on meil paraku päris palju. Kogemus on näidanud, et tavakoolis ei suudeta nendele piisavat tähelepanu pöörata ja haridustee jääb liialt sageli pooleli. Päinurme koolis omandatud teadmised ja sotsiaalsed oskused lubavad aga paljudel edaspidi elus hakkama saada. 


Minister külastas Päinurmes ka Ründo Mültsi muuseumi. 
Enne Päinurme Internaatkooliga tutvumist osales minister Koerus toimunud kolme valla vallavanemate ja haridusjuhtide kohtumisel, mille teemaks oli gümnaasiumihariduse tulevik Koerus, Järva-Jaanis ja Aravetel. Mõned ajad tagasi alanud kolme valla koostöö nn Piibe gümnaasiumi rajamiseks sai tõsise tagasilöögi, sest Koeru vald on otsustanud taotleda riigigümnaasiumi loomist Koeru. Minister on otsustanud moodustada Koeru valla ettepaneku arutamiseks kahepoolse komisjoni ja nimetanud selle liikmeks ministeeriumi asekantsleri Kalle Küttise. Järva-Jaani ja Ambla vallavanemad on otsustanud jätkata koostööd kahekesi. Loodan siiski, et arutelude tulemusel jõutakse veel kolme valla koostööni. Kerget lahendust gümnaasiumihariduse tuleviku jaoks selles piirkonnas ei ole. Lahenduste leidmisel on vaja teemat analüüsida maakonna tasandil ja vaadata ka üle maakonna piiride. Oleme selle tööga alustanud. Eelmisel nädalal oli esimest korda koos maakonna hariduse arengukava koostamise nõupidamine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar