neljapäev, 25. veebruar 2010

Vabariigi aastapäeval Koerus

Pildid

Oleme täna siin, et tähistada Eesti Vabariigi sünnipäeva, et tunda uhkust oma riigi üle, mis sündis Vabadussõjas, võitluste, katsumuste ja visa töö hinnaga Täna tuletame austusega meelde kõiki Eesti mehi ja naisi, kes Vabadussõja lahingutes oma riigi eest seisid. Tulime just kirikust, kus nägime tahvlit kõigi Vabadussõjas langenu Koeru kihelkonna meeste nimedega. Kolmekümne viie nime järel on kiri – nad surid, et elaks Eesti ja oleks vaba. Mälestame täna neid ja ka neid, kes langesid hilisemas võitluses iseseisva Eesti eest. Koerus on väärikalt tähistatud mitmed sündmused meie rahva ja riigi elus. Eelmisel aastal avasite te mälestusmärgi küüditatutele. Aitäh teile selle eest

Tulen Koeru kanti alati hea meelega sest siinsed paigad on kaunid ja inimesed teotahtelised. Täna on paslik meelde tuletada, et Koeru vald tunnistati eelmisel aastal kõige paremini heakorrastatud omavalitsuseks Järvamaal. Maakonna kaunima kodu tiitel tuli samuti teie valda. Aitäh teile selle eest. Riigi sünnipäeval võime julgelt öelda, et kaunis koduvald, kaunis kodu ei ole lihtsalt ilusad vaadata, nad on ka osa rahva kaitsetahte kasvatamisest.

Kaitsetahe on kahtlemata suurem siis, kui inimesed usaldavad oma riiki, kui ühiskonnas puuduvad suured vastuolud, kui ollakse ühtsed. Täna on meil raskemad ajad. Usun siiski, et me tuleme raskustega toime ja jätkame ühiselt oma riigi ehitamist. Teha Eesti paremaks pole meie võimalus, vaid meie kohustus.

Õnnitlen teid Eesti Vabariigi aastapäeva juhul. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar